Mitt älskade barn!


Jag sitter här på jobbet och känner hur bebisen rör sig i magen. Den snurrar runt och magen trycks ut åt alla dessa håll. Hur underbart är det inte? KÄRLEK!


Ny bild vecka 28!



Älskade bebis växer massor :)

Vecka 28


En ny vecka är nu här och jag har gått in i vecka 28.

Idag var jag på besök hos min barnmorska Birgitta på MVC. Hade en vanlig rutinkontroll, allting visade bra. Alla prover var bra och magen hade växt fint efter min egna kurva. Bebisens hjärta slog så fint när vi lyssnade. Men h*n ville inte vara stilla när vi var där och skulle lyssna. Passade på att snurra lite, gosunge!
Har även varit iväg med min sambo så att han kunde vaccinera sig. Skönt att han har gjort det nu. Vill inte att han ska bli sjuk nu när vi ska få vårat barn :)

Snart är julen här, och jag har längtat massor.
Har redan börjat julpyssla här hemma. Ljusstakarna står nu på sin plats och lyser i väntan på julen! En del julklappar är inslagna och jag ska snart handla lite mer så att jag blir klar med allt shoppande.

Ikväll kommer det upp ett nytt kort på magen.

Vecka 27

Min graviditet - BF Tis 23 feb 2010

Uträkning utgår från dagens datum: Ons 18 nov 2009.
Din graviditet startade Ons 20 maj 2009.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Ons 3 jun 2009 (ägglossningen).
Du är på dag 183 av 280. (65,4%).
Du är i vecka 27.
Du har gått 26 fulla veckor och 0 fulla dagar (v26+0).
Du är i 6:e kalendermånaden.
Du är i 7:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Tis 23 feb 2010
Du har 97 dagar kvar till beräknad förlossning.

Vecka 27: 18 nov - 24 nov 2009


Vecka 27

Kroppen: Livmodern har vuxit och dess översta del finns nu en bit ovanför naveln. För många fortsätter brösten att vara spända och lite ömma under hela graviditeten och det kan rinna lite vätska från dem. Extra fett lagras i brösten och dess körtlar växer.
Många kvinnor blir andfådda, då de fått en ökad blodmängd i kroppen.
Man kan sova lite oroligt på nätterna när man har kommit en bit in på graviditeten, ofta störs man av att man måste gå upp och kissa. Många upplever också att de drömmer mer nu, ofta om förlossningen eller om barnet. Det är troligen kroppens sätt att förbereda sig mentalt, man kanske inte drömmer mer, men eftersom man vaknar oftare så kan det vara så att man kommer ihåg drömmarna bättre.

Barnet: Musklerna på armar och ben blir starkare och ibland kan barnet få in en riktig fullträff mot revbenen eller mot urinblåsan, vilket kan göra ont.
Nu har barnet stora chanser att klara sig om det föds för tidigt, men varje vecka, och även dagar, gör stor skillnad. Barnet väger mellan 900 gram och ett kilo. Om det skulle födas kan det andas luft och tarmarna klarar av att ta emot modersmjölk.

Förlossningsförberedelse:
För att ha gott om tid att mentalt och fysiskt förbereda sig inför förlossningen är det bra att boka en kurs nu. Det finns mycket att välja på, till exempel yoga, vattenträning eller profylax. Innan ni väljer kurs så prata med din partner om vad ni behöver och vill ha. Profylax fokuserar till exempel mycket på partnerns roll medan yoga kan vara bra fysisk träning.




Vecka 27



Bäbis och mamma växer :D

Fredagen den 13:onde...

...Vilket för många betyder otursdag, men inte för mig. Den här dagen har varit ganska bra.
  • Mamma fyller år idag <3 och jag har fått tårta och bullar.
  • Jag har gjort det sista delprovet i min mattekurs och införskaffat mig ännu ett MVG. Slutbetyget ligger nu i min lärares händer. Vad det än blir så vet jag att det kommer bli bra. Han är världens bästa lärare och har lärt mig allt som jag har bevisat. Han vet vad jag förtjänar!
  • Jag har shoppat på H&M för en massa pengar och har äntligen köpt strumpbyxor som inte dödar min mage. Tack för att det finns mammakläder <3
  • Eddie fick äntligen lämna Idol. Han håller inte måttet och är absolut sämst av de som var kvar. Nu håller jag alla mina tummar på att Calle tar hemma hela skiten!
Sammanfattningen blir att dagen har varit bra!

Vecka 26


En stor längtan!


Goddagens.

Dagarna och veckorna tickar på. Vi är nu inne i vecka 26, bäbis och mamma växer. Vilket jag njuter massor av, kunde aldrig tänka mig innan att man mår bra av att bli tjock. Men det gör jag!

I helgen besökte jag Ullared för andra gången på mindre än en månad. Det är lika kul att shoppa varje gång och jag hittar nya saker hela tiden. Denna gång åkte jag ner med jobbet och passade på att få betalt alla dessa 21 timmar som jag var hemifrån. Men resan hem var inte lika kul, hade himla ont i ryggen och sitta still i typ 5 timmar har aldrig riktigt varit min grej. Men hem kom vi med alla dessa påssar fulla med nya roliga saker. Såsom kläder till både mig och mitt kommande barn.

Spjällsäng och vagnen är nu bäddade och jag njuter varje gång jag går förbi och ser vagnen stå här i hallen tillsammans med datorn.

När Björn kommer hem så ska vi ta nya kort på magen, det är tisdag idag och det betyder att det är dags att ta nya kort och påbörja en ny vecka. :D
Korten får ni se här på bloggen senare idag.

V.25