Sessans dag idag!

Godkväll.
Idag har jag gjort något som jag inte har gjort de senaste 6 månaderna - Jag har jobbat och det gick faktiskt över förväntningarna. Lättförtjänta pengar. Men det höll på att skita sig eftersom Björn skulle vara hemma med Nellie, men det var kris på hans jobb och han var tvungen att jobba. Han fick ringa mormor och fråga henne på hjälp och hon sa självklart ja :D Så mamma och pappa åkte iväg och jobbade medans sessan fick mormor-tid.

Idaag blev min älskade prinsessa 6 månader och det firade vi med tårtkalas.
Trevliga människor kom på besök och Nellie fick tom. några paket. Hon verkade nöjd över att få dra i snöret samtidigt som hon hoppade i sin hoppgunga.

Nehe nu måste jag sova efter dagens alla intryck.

En djungel med massa alternativ.


Dagarna och tiden går så himla fort. Klockan är bara halv 11 och jag och Nellie har redan hunnit med massor.
Nellie har ätit sin gröt och fått bada. Jag har ätit frukost, tvättat massa maskiner med tvätt, dammsugit hallen och hunnit duscha.
Nu sover min skrutta lite middag, hon blir alltid trött av att bada efter frukosten. Hon ligger helt utslagen på min säng med armarna utsträcka åt varsitt håll.
När Nellie vaknar så är det dags att äta sin lunch. Den äter hon allitd någon gång mellan 11 och 12, beroende på när hon fick sin gröt på morgonen.
Vi börjar få ganska bra rutiner nu som passar oss alla bra. Hon vaknar oftast runt 8-8.30 och sedan sover hon för natten innan klockan 8, oftast runt 7.

I går var jag och Nellie i Örebro med Ellinor, Thea och Bella. Var jättetrevligt att få komma ut lite. Vi handlade så mycket att det inte fanns en ledig plats i hela bilen. Passade också på att kolla på nästa bilstol till Nellie men det var som en stor djungel och vi kommer att jättesvårt att välja vilken vi vill ha.

Nu ska jag gå och plocka lite här hemma medans Nellie sover för efter lunchen så ska vi träffa mormor.

Lycka.

När fick du reda på att du var gravid? 11 Juni 2009.
Blev det en chock? Lite kanske!
Hur gammal var du? 22 år.
Hade du mycket halsbränna? Inge alls.
Spydde du mycket? Bara några gånger.
Var det någon favouriträtt som ändrades? Nej men åt väldigt mycket frukt ibörjan.
Hade du mycket foglossning? Knappt nåt alls.
Hade du sammandragningar?
Nej inga vad jag vet iaf!
Ditt sf-mått som störst? 33 cm i vecka 35.
Har du fått bristningar? Inga alls.
Trodde du att det var en pojke eller flicka? Flicka.
Vad hoppades du på? Ett friskt barn.
Hade du mycket vätska i kroppen? Nej.
Hur mycket gick du upp i vikt? 11 Kilo.
Hur ser du på graviditeten idag? Ganska bra. Underbart att bära på sitt egna kött och blod.
Hur ville du att din förlossning skulle se ut? Snabb och inte göra fruktansvärt ont.
Gick du över tiden? Nej, hon är född i vecka 36+4.
När började din förlossning? Värkarna började runt halv 02.30. Krystvärkar från 05.10.
Hur lång tid tog det? Knappt 3 timmar från första värken.
Hur mycket var du öppen när du kom in? 10 cm :)
Vad tyckte du var jobbigast? Värkarna.
Var du rädd för något? Att bli sydd.
Grät du? Bara hemma, väl på förlossningen så blev jag lugn.
Skrek du? Massor. Speciellt under krystvärkarna.
Tog du nåt smärtstillande? Lustgas.
Blev du sydd? Nej. :)
Dragen med sugklocka? Nej, hon flög ut ändå.
Hur många var inne i förlossningsrummet? 4 med mig.
Hade du någon nära med dig? Min kära sambo.
Hur stor var bebisen? 3060 gram och 47 cm.
Blev det en pojke eller flicka? Flicka.
Vad fick den heta? Nellie Siv Ingrid Gustavsson.
Hur ser du på förlossningen idag? Utmärkt. Kunde inte ha blivit så mycket bättre.
Var allting värt det? ABSOLUT.
Ammar du? Ja delvis.
Hur gammal är bebisen nu? 6 månader på lördag.
När kommer nästa barn? Om 2-4 år kanske.

En dotter.

En dotter

Ett barn är ett mirakel
väl värt att vänta på.
Det största och det bästa
en mor och far kan få.

En dotter kan förtjusa
från början med sin charm.
Och gärna blir hon buren
av någon villig arm.

Men snart hon börjar tröttna
på att bara vara rar.
Och livet har så mycket
som lockar och som drar.

Den tiden går så fort
från liten tjej blir stor.
Dock är hon alltid älskad
långt mera än hon tror.


Borta bra men hemma bäst..


Godkväll.
Nellie och jag har spenderat en natt i skogen i Dalarna. Nellie hade en dålig natt då hon blev störd av människor som lät en del och av att det var ljust när hon skulle sova.
Hemma är hon van med att det är mörkt och tyst när man ska sova. Fick henne att somna flera gånger då hon låg tätt intill mig, men varje gång jag flyttade mig så vaknade hon.
Så strax innan 22 så bestämde jag mig för att gå och sova. Vi somnade ganska fort men skruttan vaknade efter en stund och ville ha nappen. Sedan har hon låtit lite till och från. Så jag var mer vaken än vad jag sov.
Klockan halv 6 var det jätteljust ute så Nellie vaknade, jag gav henne bröstet och då somnade hon om till slut, tätt intill mig.
20 i 8 så vaknade jag och råkade väcka Nellie i ett försök att flytta henne lite eftersom hon höll på att putta ner mig från sängen.

Så nu ikväll passade jag på att ta en varm dusch :) Jag är van att alltid kunna duscha och det brukar jag alltid starta min dag med men det kunde jag inte göra igår.



Hjärtat.


Den dagen du bestämmer dig för att skaffa barn,
är också den dagen du bestämmer dig
för att ha hjärtat springandes utanför kroppen resten av ditt liv.


Jag älskar dig Nellie.

Sessan sover och mamma har egen tid.

Godkväll.
Passar på att slappna av lite nu medans prinsessan sover. Hon har börjat med något nytt och ska somna för natten redan runt 20/kvart i 7. Då är hon toktrött och orkar inte hålla sina söta ögon öppna längre.
Så idag somnade hon typ 20 i 7, nu är bara frågan hur länge hon tänkte sova i morgon?

Inatt var hon vaken mellan 1 och 2. Jag vaggade henne till sömns flera gånger, men varje gång jag la ner henne så vaknade hon igen. Så jag gav henne mat efter 40 minuter och då somnade hon och sov till 08.20. Då kändes det lite bättre att gå upp. Hoppas hon inte vill äta nåt i natt.

Väntar på att min kära sambo ska komma hem, först var han och jobbade i 1,5 dygn och efter det så gick han till gymmet. Han ska även jobba imorgon och fredagnatt också.

Nehe nu kom visst mamma, ska prata lite med henne innan Björn kommer hem!S

Ett vandrande hjärta..


Goddag!
Ställde mig på vågen i morse och blev förvånad när jag vägde ett par kilo mindre än vad jag trodde. :) Detta firade jag med att ta en promend medans min skrutta fick vara med sin kära mormor. Ska försöka bli av med dessa extrakilo som har har lagt på mig SEN Nellie föddes. Gick ner alla kilo efter förlossningen med la sedan på mig några igen.

Min prinsessa ligger här på golvet och sover, hon är trött eftersom hon redan ville käka vid 5.30 imorse. Men som tur var så somnade hon om igen så vi kunde ligga kvar i sängen till 08.30, kändes lite bättre att gå upp då.

Om 12 dagar så är Nellie redan 6 månader. Tiden går alldeles för fort, jag vill att min mammaledighet aldrig ska ta slut. Jag vill tillbringa alla vakna timmar tillsammans med tjejen som betyder allt för mig. <3<3

En lördagskväll ute på altanen!


Sitter här ute på altanen hos Björns föräldrar i Hammarby. Det regnar lite och åskan har låtit, inte värre än så. Men vore skönt om det kom lite mer och rensar luften.
Min prinsessa ligger på golvet och pratar en massa, hon är superglad och lycklig. Jag blir så glad över att få se och höra henne. Hon har vänt sig till magen och är arg att armen är ivägen så hon inte kommer tillbaka till ryggläge. Men jag låter henne hållas ett tag. :)

Björns semester är slut nu,
så jag och Nellie får tillbringa dagarna själva. Det är lite tråkigt! Men vad gör det när det när det finns andra trevliga mammor att umgås med. Oftast finns det någon att umgås med.

Mitt allt..

En ny vecka är nu här och Noradagarna är nu över. Känns tråkigt och dött och jag längtar tills det är dags för Noramarken. Jag gillar att gå runt och kolla bland alla knallar, alltid hittar man nåt som är intressant.

Hursomhelst så gick det superbra att lämna bort Nellie i fredagsnatt. Hon hade varit hur snäll som helst mot sin mormor. De hade varit ute och gått och kollat på människor. Sedan hade hon somnat i mormors famn och sedan sovit till klockan 6, då hade hon vaknat och låtit lite. Mamma hade då gett henne nappen och skyndat ut i köket för att värma mjölken. När kom kom in i sovrummet igen så sov Nellie så sött och hade sedan sovit till halv nio.
Det var värre för mig som ägnade alla mina tankar åt Nellie, alla dessa timmar som vi var ifrån varandra. Hade jätte svårt att sova den natten och sov bara sammanlagt 5 timmar den natten.
Skynda mig bort till mamma strax efter att Nellie hade vaknat men hon log bara lite när jag kom och fortsatte mysa med mamma. Tack för den ;)


När ett hjärta brister..


Godkväll!
Gör ett försök att uppdatera bloggen lite. Min kära sambo kollar på fotboll och min älskade dotter sover, så jag har all tid i världen att skriva lite.
Idag har vi varit iväg och träffat en bebis som är 8 dagar gammal. Han var hur söt som helst och jag insåg ganska snart att min lilla lilla bebis inte är så liten längre. Vi la dem brevid varandra ocg tog kort, så insåg jag att hon börjar bli stor.
Och nu är hon tillbaka igen med att sova runt 12 timmar varje natt. Det är hur skönt som helst, för på så sätt får vi passa tid tillsammans hela dagarna.

I helgen ska jag ut på Noradagarna och träffa folk, jag ser verkligen fram emot det. Men det gör ont i mitt hjärta när jag tänker på hur det ska kännas att vara ifrån min dotter en kväll och en hel natt. Jag vill så gärna bara ha roligt, men kommer jag verkligen klara av att slappna av?